«Шевченківські читання» на Броварщині

Поезія… Коротке слово, але якої сили надає читачам! Це і вірші, рядки яких прокрадаються в душі і роблять нас добрішими і сильнішими, і пісні, слова яких то піднімають нас до висот, то додають впевненості і мужності.

21 березня відзначають Всесвітній день поезії. Свято встановлене 1999 року ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО. Саме цього дня Комунальним закладом Броварської районної ради «Броварський районний центр патріотичного виховання учнівської молоді» в Броварському міському культурному центрі «Прометей» було проведено відкриту районну акцію «Шевченківські читання», присвячену 204-й річниці з дня народження Великого українського поета Т.Г.Шевченка. Учасники акції – вихованці краєзнавчих гуртків КЗ БРР БРЦПВУМ, школярі загальноосвітніх навчальних закладів Броварського району та Великодимерської ОТГ (загалом на сцені зі своїми декламаціями виступило 56 учасників). Захід проводився з метоювшанування пам’яті видатного українського поета, популяризації творчої спадщини Кобзаря серед учнівської молоді району, утвердження його духовних заповідей,виявлення та підтримкиталановитих дітей Броварщини.

Розпочався захід віртуальною тематичною екскурсією «Т.Г. Шевченко і Броварщина», яку для учасників акції провів директор Броварського краєзнавчого музею Віктор Михайлович Корявий.Учасників заходу привітали вихованці гуртка «Юні фольклористи» КЗ БРР БРЦПВУМ, які виступили з авторською літературно-музичною композицією «Любітеся, брати мої, Україну любіте». В затишній залі Броварського міського культурного центру «Прометей» лунали знайомі твори Шевченка, присвяти відомих письменників Тарасу Григоровичу та авторські вірші учнів району, написані за мотивами творчості Великого Кобзаря.

Адміністрація Комунального закладу Броварської районної ради «Броварський районний центр патріотичного виховання учнівської молоді»висловлює свою вдячність директору КЗ БМР МКЦ «Прометей» Константюк О.О., та директору Броварського краєзнавчого музею Корявому В.М. за тісну співпрацю, сприяння та допомогу в організації та проведенні районної акції «Шевченківські читання».

/Files/images/DSC04217.JPG

/Files/images/DSC04224.JPG

/Files/images/DSC04226.JPG

/Files/images/DSC04233.JPG

/Files/images/DSC04237.JPG

/Files/images/DSC04251.JPG

/Files/images/DSC04254.JPG

/Files/images/DSC04256.JPG

/Files/images/DSC04261.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 99

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.