Плосківське НВО: «Поважаймо і шануймо мову українську!»

9 листопада – День української писемності та мови. З нагоди свята тисячі українців щороку долучаються до написання радіодиктанту національної єдності. Не виключенням стали вчителі та здобувачі освіти Плосківського НВО. Цьогорічний радіодиктант є ювілейним – двадцятим за рахунком, текст для якого написав письменник і видавець Іван Малкович, читала – відома акторка Римма Зюбіна.

Також вчитель історії Ю. І. Гавріянова та учитель української мови і літератури Ю. В. Хандуріна підготували бінарний урок у супроводі мультимедійної презентації «Становлення та розвиток української писемності та мови». Учні поринули в історичний екскурс, завдяки якому дізнались багато цікавих фактів: як зародилась писемність, хто був творцем слов'янської писемності та автором перших абеток, коли відбулось інтенсивне формування нової української мови та багато іншого. Та головне – вони зрозуміли, що наша мова пройшла нелегкий шлях становлення та розвитку. Тому для збереження її краси та чарівності кожен з нас повинен поважати її, вдосконалювати, плекати найтонші глибини.

/Files/images/novini_2020/den_pisemnost_ploske/IMG_20201109_113542.jpg/Files/images/novini_2020/den_pisemnost_ploske/IMG_20201109_114557.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 218

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.